PRAJITURA DE CASA CU CIOCOLATA SI SIROP EUROPLANT



Trebuie sa recunoastem ca, oricat de bune ar fi prajiturile de la cofetarie, adevaratele delicatese raman prajiturile pregatite in casa. Nu numai ca putem avea toata increderea in ingredientele folosite, dar prajiturile de casa poarta amprenta personalitatii celei sau, dupa caz, a celui care le pregateste. Iata o reteta de prajitura de casa cu ciocolata, usor de preparat si foarte gustoasa, pe care va recomandam sa o incercati. Pentru blat aveti nevoie de aproximativ 7 linguri de faina, tot atatea de zahar si de 7 oua. Amestecati galbenusurile cu zaharul si omogenizati cu faina. Cele 7 albusuri se bat separat cu un praf de sare si se adauga in compozitie.
Tapetati o tava cu faina sau folositi hartie speciala pentru copt, turnati compozitia si lasati-o la cuptor timp de aproximativ 45 de minute. Dupa ce s-a copt, se lasa sa se raceasca.

Dupa racire, insiropati blatul cu sirop natural, de exemplu cu sirop EUROPLANT de capsuni, de visine sau fructe de padure.

Pentru crema de ciocolata aveti nevoie de 1 litru de lapte, 7 linguri de faina, 10 linguri de zahar, 3 linguri de cacao si 125 de grame de unt. Amestecati zaharul, faina si cacaua cu 200 de ml de lapte rece. Restul de 800 de ml de lapte se fierb si se omogenizeaza cu amestecul de mai sus pe baie de abur. Dupa racire se incorporeaza amestecul final cu untul.
Dupa insiropare, crema se intinde pe toata suprafata blatului, peste crema se pun 500 ml de frisca si se rade ciocolata. Prajitura se poate orna cu bucati de fructe, dupa preferinta.
Nu ne ramane decat sa va uram pofta buna!

O reteta delicioasa pe www.daciccool.ro

No response to “PRAJITURA DE CASA CU CIOCOLATA SI SIROP EUROPLANT”

Post a Comment