SIROPUL DE CATINA SI EFECTELE SALE TERAPEUTICE



Consumul siropului de catina  protejeaza pielea si mucoasele de actiunea nociva a unor radiatii (amelioreaza chimioterapia) si ajuta in vindecarea unor boli precum psoriazis si Zona Zoster. Intareste sistemul imunitar si creste rezistenta la efort fizic si intelectual. 

Siropul de catina este neurotonic dar si sedativ al sistemului nervos, util in insomnii, neurastenie, nevroze, stari depresive sau anxioase si epuizare nervoasa. Imbunatateste activitatea intelectuala marind capacitatea de memorare si de concentrare, stimuland dorinta de efort intelectual.

Fructele de catina sunt cea mai completa polivitamina naturala, utilizindu-se in carentele vitaminice serioase, anemii, astenii si lipsa poftei de mancare. Au efect hipoglicemiant, fiind indicate in diabet insulino-dependent. Sunt utile in boli reumatice, boli ale prostatei, afectiuni ale tractului gastro-intestinal (ulcer gastric si duodenal) si in boli determinate de paraziti intestinali. Ajuta si in vindecarea tumorilor benigne si maligne, cancerului de colon, avand efecte deosebite in boli ale sistemului respirator: tuberculoza, cancer pulmonar, astm bronsic.

Fructele de catina sunt utile si in geriatrie: "Prin continutul in acizi grasi nesaturati cu rol in producerea de prostaglandine, regleaza permeabilitatea membranei celulare impiedicand imbatrinirea si ridarea tenului". 

Continuare articol pe www.evenimentul.ro

No response to “SIROPUL DE CATINA SI EFECTELE SALE TERAPEUTICE”

Post a Comment